Meny

Fem drept i Boko Haram-angrep i Niger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Niamey (NTB-AFP): Fem personer er drept og to såret etter at ekstremistgruppa Boko Haram angrep en landsby i det sørøstre Niger, opplyser lokale myndigheter.

Angriperne stormet inn i landsbyen ridende på kameler lørdag kveld. De tente på flere hus og tok livet av minst fem mennesker. Angrepet er det første opprørsgruppen utfører i området på tre måneder, sier guvernør Dan Dano Mahaman Laouali i Diffa-regionen på radio. Landsbyen som ble rammet, Toumour, ligger få mil fra regionhovedstaden Diffa.

Regionen har flere ganger tidligere blitt angrepet av den militante islamistiske ekstremistgruppen. Tidlig i juni gikk flere hundre opprørere til angrep på en militærpost i Bosso. 26 soldater ble drept i kamp med Boko Haram, og titusener sivile flyktet fra regionen.

Boko Haram har sine hovedbaser nord i Nigeria. Gruppa har sverget troskap til ekstremistgruppa IS og kjemper for å innføre et kalifat i det nordlige Nigeria. (©NTB)

Populært