Meny

Transportklagenemnda: – Flypassasjeravgiften kan kreves etterbetalt

Transportklagenemnda for fly har gitt flyselskaper medhold i at de kan ta etterbetalt fort flypassasjeravgiften som ble innført 1. juni. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Transportklagenemnda for fly gir flyselskapene medhold i at de kan kreve den omstridte flypassasjeravgiften betalt på etterskudd.

I en uttalelse fra Transportklagenemnda heter det at de har mottatt flere henvendelser og klager fra passasjerer som kjøpte billetter før passasjeravgiften ble innført til flyginger med avgang etter at avgiften trådte i kraft.

Flere har lurt på om flyselskapene har anledning til å kreve slik etterbetaling. I en enstemmig uttalelse skriver Transportklagenemnda for fly at den er av den oppfatning «at flyselskapene under den gitte forutsetning har anledning til å kreve etterbetaling av passasjeravgiften.»

Nemnda viser også til at det under flyselskapenes vilkår er tatt inn bestemmelser om at passasjerer må betale skatter og avgifter som pålegges av det offentlige. (©NTB)

Populært