Meny

Isolert Valon får iallfall snakke med Veton

Valon (til v.) og Veton Berisha spiller nå for hvert sitt landslag og forbereder seg begge til VM-kvalifisering. Her gratulerer Valon broren med scoring i Norges bortekamp mot Belgia i juni. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandvika (NTB-Sjur Natvig): Brødrene Veton og Valon Berisha lader opp til VM-kvalifisering med hvert sitt landslag. De har ganske ulike opplevelser.

Veton og resten av Norges landslag måtte tåle krass kritikk etter den svake generalprøven, mens det er euforisk stemning i Kosovo før landets første kvalifiseringskamp noensinne. Mens Per-Mathias Høgmo måtte tåle medierefs for å stenge de to siste treningene for utenforstående, har Kosovo likevel valgt å gjøre seg helt utilgjengelig for mediene.

Valon og hans landslagskamerater lader opp til mandagens bortekamp mot Finland på finsk jord, med stengte treninger og ingen pressekonferanser.

– Jeg har daglig kontakt med Valon på telefon, og jeg snakket med ham tidligere i dag. Han har det fint i Finland. Han er blitt kjent med gruppa, sa Veton til NTB fredag.

– Det kommer sikkert til å bli mye positiv oppmerksomhet i Kosovo omkring kampen, men akkurat nå er de på en plass hvor mediene ikke slipper til, så de er litt utenfor det.

Også Bersant Celina, Avni Pepa og Herolind Shala, som alle har aldersbestemte landskamper for Norge, er med Kosovo-laget. Shala har også A-landskamper for Albania. (©NTB)

Populært