Meny

Usbekistans president begraves

Folk står langs veien hvor begravelsesfølget kjører mot flyplassen i Tasjkent. Mange la ned roser på veien og bilene i følget. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usbekistans president gjennom 27 år, Islam Karimov, føres lørdag til sin siste hvile. Flere tusen usbekere møtte opp for å overvære gravfølget ved morgengry.

Karimovs kiste ble lørdag morgen kjørt gjennom hovedstaden Tasjkent mot flyplassen, hvor han skal flys til sin fødeby Samarkand. Kisten skal stå på torget i Samarkand fram til klokken 9 lokal tid, sånn at befolkningen får vise sin medfølelse.

Russlands statsminister Dimitri Medvedev er ventet å delta i begravelsen, som organiseres av Usbekistans statsminister Sjavkat Mirzijojev. Russlands president Vladimir Putin omtaler dødsfallet som «et stort tap for folket i Usbekistan».

Etter begravelsen følger tre dagers landesorg – samt en kamp om hvem som skal overta makten i det sentralasiatiske landet. At Mirzijojev organiserer begravelsen, blir tatt som et tegn på at han kan være aktuell som etterfølger.

Populært