Meny

Trangt om mennenes plasser på Aps Oslo-liste

Jan Bøhler vil svare nominasjonskomiteen før han snakker offentlig om hvorvidt han stiller til neste års stortingsvalg. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen i Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, vil ikke på Stortinget, og dermed kan Jan Bøhler havne på en sikker plass på valglisten. Lenger ned er det trangt om plassen for mannlige kandidater.

Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik topper listen, og Dagsavisen skriver at det nå kan bli rom for Bøhler på tredjeplassen. Selv er han foreløpig taus om sitt kandidatur.

– Jeg kommer som alltid til å følge regelen om først å svare nominasjonskomiteen når den er valgt og spør oss, skriver Bøhler på SMS.

Med menn og kvinner på annenhver plass, er det bare én antatt sikker plass igjen til en mannlig kandidat, og der kan kampen spisse seg til, mener avisen. AUF har allerede lansert Didrik Beck som sin kandidat, og lederen i homonettverket, Jon Reidar Øyan, bekrefter at han stiller til valg. I tillegg spekuleres det om hvorvidt Fredrik Mellem, lederen i Oslo Arbeidersamfunn, gjør det samme. Dermed kan det bli trangt om femteplassen – og sjuendeplassen regnes ikke som sikker.

Avisen lister i tillegg opp enda et knippe potensielle mannlige kandidater, men diskuterer ikke de kvinnelige listeplassene i denne omgang.

Populært