Meny

Gabons opposisjonsleder: – Jeg er president

Gabons opposisjonskandidat i presidentvalget, Jean Ping, nekter å godta valgresultatet. Foto: Noor Khamis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gabons opposisjonsleder Jean Ping hevder igjen at han er valgt til president og ber om ny opptelling av stemmene, en uke etter presidentvalget.

Sittende president Ali Bongo ble utropt til valgvinner, men Ping nekter å godta valgkommisjonens konklusjon. Marginen var svært knapp, med kun 6.000 stemmer mellom de to kandidatene.

– Jeg er presidenten. Hele verden vet hvem som er president av republikken, og det er meg, Jean Ping, sa han på en pressekonferanse i sitt hjem i Libreville sent fredag. Han ber om at alle stemmene fra alle valglokaler telles på nytt.

I de to døgnene etter at valgresultatet ble offentliggjort, har kyststaten i det vestlige Sentral-Afrika vært åsted for demonstrasjoner og opptøyer, i tillegg til at nasjonalforsamlingen ble påtent og opposisjonens hovedkontorer ble angrepet. I alt fem personer er drept, og over 1.000 personer er pågrepet.

Populært