Meny

Kina godkjenner Parisavtalen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kinesiske nasjonalforsamlingen har godkjent klimaavtalen som nesten 200 land ble enige om på FNs klimatoppmøte i Paris i fjor.

Nasjonalforsamlingen stemte for avtalen lørdag, dagen før G20-toppmøtet starter i den kinesiske byen Hangzhou, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua. En stående komité fungerer som nasjonalforsamling i periodene mellom det årlige plenumsmøtene i Folkekongressen.

Det var på forhånd ventet at Kina og USA skulle kunngjøre at de ratifiserer Parisavtalen og dermed forplikter seg til å leve opp til dens målsettinger.

Parisavtalens overordnede mål er å begrense den globale oppvarmingen til to grader eller under. Avtalen trer først i kraft når den er ratifisert av minst 55 land som til sammen står for 55 prosent av de globale CO2-utslippene. USA og Kina står alene for 38 prosent av utslippene.

Populært