Meny

Lærer dømt for overgrepsbilder

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lærer er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fem måneders fengsel for nedlasting av overgrepsbilder og -videoer av barn.

Retten fant det skjerpende at mannen har delt bilder på nettet og dermed bidratt til å opprettholde et marked for overgrepsbilder, skriver Adresseavisen. Det ble også regnet som straffeskjerpende at han hadde tatt bilder av sin egen datter i badekaret. Samtidig fikk mannen, som er i 30-årene, to måneders strafferabatt for fordi han ga en uforbeholden tilståelse.

– Det som skiller denne saken fra mange av de andre i dette sakskomplekset, er at siktede hadde mange poseringsbilder og ikke grove overgrepsbiler av barn. Dette gjenspeiles i straffutmålingen, forklarer aktor i saken, politiadvokat Jørgen Aunet.

En mann i 50-årene ble dømt til ti måneders fengsel i overgrepsbildesaken. Han lastet ned det som i et politiavhør ble beskrevet som «svært grovt materiale der de fleste barna som blir misbrukt er under 12 år og ned til spedbarnsalder», som det heter i dommen. Også han fikk strafferabatt for å ha tilstått.

– Jeg innser at det er helt forferdelig det jeg har holdt på med. Jeg vil gjerne be om å få snakke med psykolog så raskt som mulig, sa mannen i 50-årene i et fengslingsmøte i februar.

Populært