Meny

Høyre- og Frp-støtte til å fjerne ulv fra beiteområder

Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum får støtte fra Høyre og Frp for kravet om at all ulv som kommer inn i beiteområder skal fjernes.

Flere stortingspolitikere fra de to partiene sier seg enige med Sp-lederen, skriver Nationen. En av dem er Morten Ørsal Johansen, som er Fremskrittspartiets landbrukspolitiske talsmann.

– Det er helt klart. Alle ulver i prioriterte beiteområder skal kunne tas ut, også i perioder det ikke er husdyr på beite der, sier Johansen.

I Rendalen har det vært ulv i beiteområdene siden i vinter, og i god tid før beiteslipp søkte sauebøndene om å få skyte ulven. Miljødirektoratet avviste søknaden fordi det ikke var noe skadepotensial så lenge det ikke var beitedyr i området.

– Etter at sauer og lam ble sluppet på beite i Rendalen har vi opplevd et blodbad uten like. Samtidig er det nesten helt umulig å få tatt ut ulvene der sommerstid. Dette til tross for fellingsløyve på ulv i Rendalen under nesten hele beitsesongen – og store ressurser brukt i hele sommer til å jakte på ulvene der, sier Vedum. Han krever at forskriftene endres, slik at det blir mulig å fjerne ulven, uavhengig av om det er dyr ute på beite.

Populært