Meny

FBI frigir dokumenter fra Clinton-etterforskning

58 sider etterforskningsdokumenter fra FBI ble frigjort fredag i forbindelse med etterforskningen av Hillary Clinton. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP-AP): USAs føderale politi FBI tok et uventet grep da det offentliggjorde dokumenter knyttet til granskingen av epostene fra Hillary Clintons periode som utenriksminister.

Totalt 58 sider av etterforskningsrapporten – 14 av dem fullstendig sladdet – viser at FBI ikke fant bevis for at noen har brutt seg inn på hennes epostsystem, men at det kunne ikke avkreftes fordi noen av mobilene hennes ikke er funnet. Etterforskere mener hun kan ha brukt totalt 13 mobiltelefoner i perioden.

– FBI finner at fiendtlige, utenlandske aktører har lyktes med å få tilgang til de personlige epostkontoene til personer som Clinton var i kontakt med regelmessig, og på den måten fått tak i eposter sendt til eller mottatt av Clinton på hennes personlige konto, heter det i dokumentet.

Clintons bruk av en privat server har skapt furore, og motkandidat Donald Trump mener saken viser at hun ikke er skikket som president. Clinton er imidlertid svært fornøyd med offentliggjøringen, skriver hennes valgkampteam.

Dokumentene viser detaljer rundt FBIs etterforskning i tillegg til en oppsummering av FBI-agenters intervju med Clinton som ble foretatt i juli i år.

Her kommer det fram at Clinton ble tilbudt en epostadresse da hun begynte å jobbe i utenriksdepartementet, men at hun avslo å bruke den. Clinton har forklart at hun fikk råd fra ansatte i departementet om dette, og at hun ikke kjent til spesifikke krav om hardware og software. Videre har Clinton, ifølge FBI, forklart at det ikke var noen som stilte spørsmål ved dette i løpet av hennes tid som utenriksminister. (©NTB)

Populært