Meny

Frp vil nekte enslige asylbarn å hente foreldrene

Barn som kommer alene til Norge er utsatt for grov omsorgssvikt og bør derfor ikke få gjenforenes med sine foreldre, mener Frp. Bildet viser en gutt på et hjem med 27 andre mindreårige asylsøkere i Aten i april i år da innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte den greske hovedstaden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Mats Rønning): Stortinget gikk ikke langt nok da innvandringspolitikken ble strammet inn i vår, mener Frp. Partiets programkomité vil nekte enslige mindreårige asylsøkere familiegjenforening.

– Barn som kommer alene til Norge er utsatt for grov omsorgssvikt. Det innebærer at foreldrene ikke vil være i en omsorgsposisjon for barnet. Derfor vil vi som hovedregel ikke tillate familiegjenforening for disse barna, sier komitémedlem Hanne C.S. Iversen til NTB.

Programkomiteen er fram til søndag samlet på Senja, der komitéleder og Frp-statsråd Per Sandberg bor. Førsteutkastet er ikke helt ferdig, men at asyl- og innvandringspolitikken skal skjerpes, er det ingen tvil om. Det skjer til tross for at ankomsttallene akkurat nå er de laveste på to tiår.

– Innvandringspolitikken må føres langsiktig, ikke fra dag til dag. Det er vel ingen som tør å påstå med sikkerhet at de lave tallene vi ser nå, vil vedvare. Det er mange millioner mennesker på flukt i verden, sier hun.

Iversen – til daglig statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug – mener stortingsflertallet vannet ut regjeringens politikk på flere punkter da asylforliket var oppe til behandling i vår.

– Regjeringen hadde mange gode forslag som dessverre ikke ble vedtatt. Familiegjenforening er bare ett eksempel, sier Iversen, som understreker at Frp er innstilt på å gå enda lenger enn regjeringen i partiprogrammet for neste periode. (©NTB)

Populært