Meny

Tilstanden kritisk for Usbekistans president

Usbekistans president Islam Karimov ble lørdag rammet av en hjerneblødning. Fredag melder regjeringen at tilstanden har forverret seg det siste døgnet, og tilstanden hans er kritisk. Foto: Maxim Sjemetov / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tasjkent (NTB): Tilstanden for Usbekistans president Islam Karimov er blitt kraftig forverret de siste døgnene, opplyser regjeringen.

Legene beskriver tilstanden til 78-åringen som kritisk, sier regjeringskilder til den statlige avisen Narodnoje Slovo, ifølge Reuters.

Karimov ble rammet av en hjerneblødning lørdag, og han har fått intensivbehandling, ifølge hans datter.

Usbekistans mangeårige leder er kjent for å slå hardt ned på all opposisjon. Han har styrt Usbekistan siden Mikhail Gorbatsjov gjorde ham til leder for republikkens kommunistparti i 1989. I desember 1991, noen dager etter Sovjetunionens sammenbrudd, ble Karimov valgt til leder for den nye, uavhengige staten. (©NTB)

Populært