Meny

USAs siste klasebombefabrikk stanser produksjonen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): Selskapet Textron, USAs siste produsent av klasebomber, har besluttet å avvikle produksjonen av de kontroversielle våpnene.

Det Rhode Island-baserte selskapet opplyste denne uken at det ikke lenger skal lage sitt «Sensor Fuzed Weapon» på grunn av fallende salg. Klasebomber er forbudt av de fleste regjeringer i verden på grunn av evnen til å drepe og lemleste sivile.

Textron hevder på sin side at bomben er «et smart, pålitelig luft-til-bakke-våpen som fullstendig overholder det amerikanske forsvarsdepartementets politikk og de gjeldende lover».

– Likevel, i lys av den siste tidens produktbestillinger, har vi besluttet å omstrukturere vår virksomhet for å oppfylle våre kunders behov, skriver selskapet.

I dagens USA er det svært vanskelig å få regjeringens godkjennelse til å selge klasebomber til utlandet. Obama-administrasjonen la i mai ned forbud mot å selge våpnene til Saudi-Arabia for bruk i Jemen.

I 2008 ble det inngått en internasjonal avtale som forbyr klasevåpen, men USA og Russland er blant landene som ikke er del av denne avtalen. (©NTB)

Populært