Meny

Russiske utøvere får ikke delta i Paralympics under nøytralt flagg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rio de Janeiro (NTB-AFP): Den internasjonale paralympiske komité (IPC) avviser at russiske utøvere som ønsket å delta i Paralympics under nøytralt flagg, får være med i sommerlekene.

IPC opplyste natt til fredag norsk tid at 175 russiske utøvere har søkt om å få delta under nøytralt flagg. Men komiteen fastholder at alle russiske utøvere er utestengt som følge av avsløringene om systematisk, statsdrevet doping av idrettsutøvere i landet.

IPC sier deres standpunkt støttes av Idrettens voldgiftsrett (CAS), som tidligere har avvist en russisk forespørsel om å godta søknader fra utøvere som kan bevise at de er «rene».

– IPC har betydelig sympati med alle de russiske utøverne som nå ikke får delta i Paralympics i Rio i 2016. Hovedmålet vårt er å gjøre det mulig for para-utøvere å oppnå sportslig suksess og inspirere og begeistre verden. Men de russiske myndighetene har på tragisk vis nektet utøverne denne sjansen gjennom sine handlinger, sier IPC-direktør Xavier Gonzalez i en pressemelding. (©NTB)

Populært