Meny

Redd Barna vil stoppe internering av barn

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Dette må stoppe nå, sier Redd Barna om interneringen av barn på utlendingsinternatet på Trandum. Norges praksis er ulovlig, mener organisasjonen.

– Norge bryter her alle lover, både nasjonale og internasjonale: Grunnloven, FNs Barnekonvensjon, som er inkorporert i norsk lov, og Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, sier kommunikasjonssjef Line Hegna i Redd Barna til Aftenposten. Hun sier barn som har vært tvangsutsendt via Trandum, vitner om traumatiske opplevelser i det de opplevde som et fengsel.

– Dette må stoppe nå. Norge er forpliktet til å finne andre løsninger enn å frarøve barn friheten i en slik situasjon, sier Hegna.

Til VG sier hun at praksisen innebærer et stort paradoks når Norge samtidig jobber internasjonalt for å sikre barn mot internering. Aftenposten skrev tidligere i uken om barn som satt innesperret på Trandum i 18 og 24 døgn. 84 barn fra 41 familier har sittet internert der hittil i år.

Seniorrådgiver Anders Cameron hos Barneombudet mener deler av interneringspraksisen er å regne som fengsling av barn.

– Når retten beslutter å fengsle en familie, er det en fengsling, også av barna. Trandum er et fengsel og ikke et egnet sted for barn å oppholde seg. (©NTB)

Populært