Meny

8.000 politifolk sparket i Tyrkia

Tyrkias president Tayyip Erdogan fortsetter samfunnsomveltningen i landet med aksjoner mot personer som mistenkes å ha befatning med kuppforsøket. Foto: Osmal Orsal / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankara (NTB): Tyrkiske myndigheter har avskjediget 8.000 politi- og sikkerhetspersonell. Personene mistenkes å ha en kobling til det mislykkede kuppforsøket i juli.

Myndighetene kommer med opplysningene i en offisiell melding, skriver Reuters.

Myndighetene erklærte unntakstilstand etter kuppforsøket den 15. juli og har siden gjennomført svært omfattende aksjoner mot angivelige kuppmakere. Utrenskningen i militæret, politiet og justis- og utdanningsvesenet har ført til at over 76.000 personer har mistet jobben, mens over 35.000 er pågrepet. Samtidig er store deler av den regjeringskritiske pressen stengt. (©NTB)

Populært