Meny

Venstre frir til studentene

Guri Melby, nestleder i programkomiteen i Venstre, vil belønne studiesteder og forelesere som satser på god undervisning for studentene. I dag fins det ordninger for å premiere forskning, men ikke undervisning. Arkivfoto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Venstres programkomité vil at høgskoler og universiteter skal belønnes for å gi god undervisning.

– Du får ekstra poeng og penger for å satse på forskning, men det finnes ingen systemer i dag som belønner dem som vil satse på undervisningskvalitet, sier Venstres Guri Melby, nestleder i programkomiteen, til NTB.

Hun har fått komiteen med på et forslag om en ny reform som skal heve kvaliteten på undervisningen studentene får.

– Det er mange som jobber i akademia som brenner for undervisning, men de sakker akterut i karrieren og lønnsmessig om de satser på det, sier Melby, som også er gruppeleder for Venstre i Oslo bystyre.

Melby vil premiere studiesteder og forelesere som strekker seg for å gi studentene god undervisning og veiledning og prøver ut nye undervisningsmetoder.

Venstres programkomité foreslår dessuten å knytte studiestøtten til grunnbeløpet i folketrygden, så den blir justert i tråd med pris- og lønnsnivå, samt å bygge flere studentboliger og bedre velferdsordningene for studenter. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus