Meny

Meksikanere i harnisk etter Trump-besøk

Demonstranter protesterer mot Trumps besøk i Mexico by onsdag. Foto: Tomas Bravo / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexicos president utsettes for skarp kritikk i sosiale medier og politiske kretser etter pressekonferansen med Donald Trump. Flere mener Enrique Peña Nieto ble ydmyket under besøket.

Presidenten var ventet å kreve en unnskyldning fra republikanernes presidentkandidat Donald Trump, som har omtalt meksikanske innvandrere som voldtektsmenn og kriminelle. Peña Nieto sa at meksikanerne følte seg krenket, men la til at han er sikker på at Trump ønsker å bygge et godt forhold som vil gagne begge landene. Meksikanere er svært opprørt over at presidenten ikke krevde en beklagelse, og det hjalp ikke at Trump gjentok at han skal bygge en mur under den felles pressekonferansen etter møtet.

– Ydmykelsen var komplett, skrev nyhetsanker Carlos Loret de Mola i Televisa på Twitter.

Flere hadde møtt opp med plakater for å demonstrere mot besøket i Mexico by onsdag. Mange er skuffet over at Trump i det hele tatt ble invitert. «Dra hjem» og «You're just another brick in the wall» sto det på noen av plakatene. Trump forsøkte å reparere forholdet ved å omtale meksikanske amerikanere som «fantastiske» og si at ulovlig innvandring skader begge land, men han gjorde ingen innsats for å øke sin popularitet blant naboene i sør.

– Dette er en fornærmelse og et svik, sier artisten Arturo Meade, som deltok på en demonstrasjon med sin to år gamle sønn Mariano.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus