Meny

Ap og LO med krav til Solberg

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): Ap-leder Jonas Gahr Støre og LOs nestleder Hans-Christian Gabrielsen lister sammen opp fire krav til statsminister Erna Solberg (H) for å få bukt med arbeidsledigheten.

Det er på tide med handling, sier Støre og viser til at ledigheten har steget til 4,8 prosent, mens sysselsettingen har falt i første halvår, skriver VG.

– Vi ber derfor regjeringen lytte og følge rådene, for å sikre at det skapes arbeidsplasser i Norge på lang sikt, sier Gabrielsen.

Tre av de fire punktene der de vil at regjeringen skal ta tak er verdiskapning for havnæringen, satsing på teknologi og klimateknologi, og styrking av samarbeidet mellom bedrifter. I det siste punktet tar de også med bidrag til digitalisering av industrien. I tillegg ønsker de seg en kompetansereform for livslang læring.

Støre trekker fram klimaendringer, oljeprisfall og digitalisering som tre av de største utfordringene for norsk industri og petroleumsnæring.

– Derfor er de fire punktene rettet mot disse områdene, hvor vi mener staten må være en mer aktiv tilrettelegger og medspiller for å bidra til ny industriell utvikling. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus