Meny

Gabons opposisjon hevder sikkerhetsstyrker angrep hovedkontor

Jean Pings støttespillere utenfor opposisjonspartiets hovedkontor søndag. Natt til torsdag ble bygningene angrepet, ifølge Ping. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libreville (NTB-AFP): Gabons sikkerhetsstyrker har forsøkt å storme opposisjonens hovedkontor natt til torsdag, sier ledere i et opposisjonsparti.

Angrepet skjedde timer etter at myndighetene erklærte at president Ali Bongo er blitt gjenvalgt.

– De angrep oss rundt klokken 1. Det er republikkens styrke. De angrep med helikoptre fra luften, og de gikk til angrep på bakken, sier opposisjonens presidentkandidat Jean Ping, som onsdag hevdet at han hadde vunnet valget.

Ifølge Ping er 19 personer såret, noen av dem alvorlig.

Demonstranter satte fyr på nasjonalforsamlingen etter at Bongo ble utropt som valgvinner. Også andre bygninger ble satt fyr på, kjøpesenter ble vandalisert og banker ble plyndret, og politiet tok i bruk tåregass for å stoppe demonstrantene.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har uttrykt dyp bekymring for urolighetene og ber de politiske lederne og deres støttespillere om å dempe konfliktnivået. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus