Meny

Venstre-komité foreslår byggeforbud på dyrkbar jord

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): I forslag til nytt partiprogram for Venstre, er et av de mer radikale forslagene å forby bygging på dyrket eller dyrkbar mark.

Partiet vier et eget kapittel i programforslaget til primærnæringene og deres rolle i det grønne skiftet, skriver Nationen.

– Dette er et kapittel som viser at landbruk og fisk er helt avgjørende for at vi skal lykkes med et grønt skifte og få bioøkonomien til å fungere som normalt, sier nestleder Terje Breivik i Venstre. Han sier programmet representerer en politikk «som framhever verdien av å ta vare på småskalalandbruket».

I tillegg kommer altså et radikalt forslag for å styrke jordvernet: forbud mot bygging på dyrket – og dyrkbar – mark.

– Det er ett av de forslagene som det blir spennende å teste ut i partiet. I programkomiteen var det et sterkt ønske om å skjerpe jordvernet, forklarer Breivik.

Leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag er glad for at Venstre setter vern av dyrket jord høyt. Men han tar noen forbehold når det gjelder punktet om at også dyrkbar jord skal vernes. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus