Meny

Trump: – Mexico må respektere retten til å bygge en mur

Mexicos president Enrique Pena Nietos og Donald Trump møttes onsdag. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexico by (NTB-AP): Donald Trump og Mexicos president Enrique Peña Nieto sier de hadde en åpen og konstruktiv samtale. Samtidig sa Trump at Mexico må respektere retten til en grensemur, og Peña Nieto sier at Mexico ikke kommer til å betale for muren.

– Vi anerkjenner og respekterer hverandres rett til å bygge en fysisk barriere eller en mur på grensen mellom landene, sa Trump foran presidentboligen i Mexico by, der han og Peña Nieto nettopp hadde hatt et møte. Trump fortalte imidlertid at de ikke diskuterte hvem som skal betale for muren.

– Det får bli en annen gang, sa han.

Men Mexico vil ikke betale for muren som Trump ønsker oppført på grensen, fortalte Peña Nieto til Trump under møtet, ifølge en talsmann for presidenten.

Den republikanske presidentkandidaten ankom den mexicanske hovedstaden onsdag, etter å ha blitt invitert av Peña Nieto. Sistnevnte sa at han og Trump ikke kan bli enige om alt, men at møtet fremhevet deres lands felles interesser.

Peña Nieto la til at mexicanerne ble såret av Trumps kommentarer som satte dem i et dårlig lys, men at han er sikker på at Trump er genuint interessert i å bygge et forhold som vil gagne begge land. Møtet har likevel fått mexicanerne til å se rødt. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus