Meny

Henriksen klar for Hull

Markus Henriksen skifter fra nederlandsk til engelsk fotball. Foto: Terje Pedersen / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hull (NTB): Markus Henriksen blir lagkamerat med Adama Diomandé i Premier League-klubben Hull. I første omgang leies trønderen ut fra nederlandske Alkmaar.

Hull bekrefter overgangen via Twitter natt til torsdag. Henriksen blir permanent Hull-spiller fra januar. 24-åringen spilte ikke Norges landskamp mot Hviterussland onsdag, og han uteble også fra trening og pressemøte tidligere i uken. Dermed kunne han ferdigstille overgangen til engelsk fotball.

Den tidligere Rosenborg-spilleren har også vært koblet til klubber i Italia og Belgia, men valget falt på Hull. Ifølge nederlandske medier har Alkmaar krevd om lag 55 millioner kroner for den norske midtbanespilleren.

Henriksen har spilt over hundre ligakamper for den nederlandske toppklubben etter overgangen fra RBK i 2012. Han står med 27 A-landskamper for Norge.

Hull har vært svært aktive på overgangsmarkedet de siste dagene. I tillegg til Henriksen har manager Mike Phelan hentet Dieumerci Mbokani, Ryan Mason, David Marshall, James Weir og Will Keane i løpet av to dager.

Norske Adama Diomandé spiller også for den nyopprykkede Premier League-klubben, som har overrasket positivt i sesongstarten med seks poeng på tre kamper. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus