Meny

Temer lover en «ny æra» i Brasil

Brasils nye president Michel Temer deltar i et ministermøte etter at Dilma Rousseff ble avsatt onsdag. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasília (NTB-AFP): Brasils nye president Michel Temer kommer med lovnader om en «ny æra» kun timer etter at et flertall i senatet stemte for å fjerne Dilma Rousseff fra presidentposten.

– I dag innvier vi en ny æra på to år og fire måneder, sa Temer under et ministermøte. Han er tatt i ed og overtar som president fram til valget i 2018.

Rousseff, som er tiltalt for å ha trikset med statsfinansene i forbindelse med valgkampen i 2014 for å dekke over regjeringens budsjettproblemer, ble fratatt embetet onsdag, da 61 av medlemmene i senatet stemte for å avsette henne. Det første Temer gjorde etter at han ble tatt i ed som president onsdag ettermiddag lokal tid, var å be politikerne om å bidra for å få på plass budsjett- og pensjonsreformer, i tillegg til å skape nye arbeidsplasser.

– Fra og med i dag, er forventningene til regjeringen mye høyere. Jeg håper at vi gjør det vi kan for å få Brasil tilbake på skinnene i disse to årene og fire månedene, sier han. Temer benektet at riksrettssaken mot Rousseff var et statskupp.

Den nye presidenten begynner jobben med å reise til Kina for å delta på G20-møtet, og han sier han allerede har forespurt møter med lederne av Spania, Japan, Italia og Saudi-Arabia. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus