Avstemningen om Rousseffs fremtid utsatt

President Dilma Rousseff, avbildet under mandagens debatt i det brasilianske overhuset. Foto: Reuters / NTB scanpix
President Dilma Rousseff, avbildet under mandagens debatt i det brasilianske overhuset. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasília (NTB-AFP-DPA): Det brasilianske senatet som avgjør den avsatte presidenten Dilma Rousseffs skjebne, har bestemt seg for å utsette avstemningen til onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 81 medlemmene av forsamlingen skal avgjøre om presidenten skal avsettes, eller om hun får fortsette fram til 2018. Hver av dem fikk tale i ti minutter, med argumenter for eller imot avsettelse av presidenten. Det var ventet at prosessen kunne dra ut helt til onsdag, noe det ble klart at den gjorde ved 18-tiden tirsdag lokal tid. Høyesterettsjustitiarius Ricardo Lewandowski sa at etter at alle senatorene er hørt, starter avstemningen onsdag morgen.

Det trengs 54 stemmer, et flertall på to tredeler, for å avsette Rousseff. Avisen Folha kalkulerte tirsdag med at det var 59 senatorer i favør av riksrett, noe som er fem flere enn det som kreves for avsettelse.

Det betyr likevel ikke at det er noen garanti for at presidenten blir avsatt.

Mandag holdt Rousseff sin forsvarstale, der hun bedyret sin uskyld, og tirsdag fikk høringen en følelsesladd avslutning.

– Jeg avslutter med å be presidenten av republikken om unnskyldning. Jeg gjør dette fordi jeg vet hun er i en vanskelig situasjon, sa en tårevåt Janaina Paschoal, som siden torsdag har ledet gruppen som har konfrontert senatet med bevis for at Rousseff skal ha begått økonomisk kriminalitet. (©NTB)