FARC-ledelsen samles for siste gang

Et medlem av FARC-geriljaen poserer med våpenet sitt tidligere i august. Foto: John Vizcaino / Reuters / NTB scanpix
Et medlem av FARC-geriljaen poserer med våpenet sitt tidligere i august. Foto: John Vizcaino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bogota (NTB-AP): De øverste lederne i den colombianske FARC-geriljaen skal neste måned samles for siste gang for å vedta fredsavtalen som er inngått med myndighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Colombias væpnede revolusjonære styrker (FARC) i en uttalelse lørdag. Lederne skal også meisle ut en politisk strategi for framtida på konferansen.

Møtet skal finne sted fra 13. til 19. september i San Vicente del Caguan, et jungelområde der opprørerne lenge har hatt kontrollen.

Rundt 200 delegater skal delta, blant dem 29 medlemmer av FARCs sentralkommando. Flere utenlandske representanter som ikke er navngitt, er også invitert.

Som en del av fredsavtalen som ble inngått på Cuba denne uken, må FARC levere inn våpnene sine innen seks måneder etter at den er signert. Til gjengjeld garanteres den framtidige politiske bevegelsen, som ennå ikke har fått et navn, minst ti seter i den colombianske kongressen – fem i underhuset og fem i senatet – i to valgperioder.

I tillegg vil 16 seter i kongressen bli satt av til aktivister fra landsbygda som tradisjonelt er blitt neglisjert av staten. Begge disse ordningene vil bli avviklet i 2026, og etter det må de tidligere geriljamedlemmene kjempe for politisk makt gjennom velgerne. (©NTB)