Jebet knuste verdensrekorden

Ruth Jebet på vei mot verdensrekord på 3000 meter hinder på Stade de France lørdag. Foto: Regis Duvignau, Reuters / NTB scanpix
Ruth Jebet på vei mot verdensrekord på 3000 meter hinder på Stade de France lørdag. Foto: Regis Duvignau, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saint-Denis (NTB-AFP): OL-mester Ruth Jebet fra Bahrain knuste verdensrekorden på 3000 meter hinder da hun løp på 8.52,78 under lørdagens Diamond League-stevne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

19-åringen er opprinnelig fra Kenya, men hun har de tre siste årene løpt for Bahrain. Hun vant OL-gull i Rio, der hun noterte 8.59,75. Det var den gang nest beste tid på distansen noensinne.

Verdensrekorden tilhørte inntil lørdag russiske Gulnara Galkina, som i Beijing-OL i 2008 løp på 8.58,81. Rekorden ble altså senket med over seks sekunder på Stade de France lørdag.

– Jeg er så lykkelig. Jeg har forsøkt flere ganger å slå rekorden, men i dag var vi enige om virkelig å presse oss for å få en god tid, sa Jebet.

– Haren var veldig sterk. Hun deltok i OL. Likevel ventet jeg ikke å slå rekorden så klart.

Jebets suksess kastet ytterligere søkelys på problemet med at utøvere fra relativt fattige land «kjøpes opp» av pengesterke nasjoner. (©NTB)