Kim: – Rakettoppskytning var en stor suksess

Et udatert bilde fra Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå viser oppskyting av en rakett fra en ubåt. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix
Et udatert bilde fra Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå viser oppskyting av en rakett fra en ubåt. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seoul (NTB-AFP): Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier oppskytningen av et ballistisk missil onsdag var en suksess, ifølge landets statlige medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter oppskytningen på et missil som gikk 500 kilometer fra Nord-Koreas kyst og inn i Japans luftforsvarssone, sier det offisielle nyhetsbyrået KCNA at landet nå plasserer seg i fremste rekke blant militære makter som er i stand til å gjennomføre et atomangrep.

Ifølge nyhetsbyrået skal Nord-Korea nå være i stand til å nå det amerikanske fastlandet, selv om det er ti ganger så langt til USAs nordkyst i Alaska som distansen det oppskutte missilet fløy. California ligger over 8.000 kilometer unna Nord-Korea.

Et stabilt system som tillater Nord-Korea å skyte opp ballistiske missiler fra ubåter, vil både gi landet en hel annen rekkevidde og styrke evnen til å slå tilbake dersom nordkoreanske militærbaser blir angrepet. En kilde fra det sørkoreanske militæret, som fulgte oppskytingen, sier missilet har en rekkevidde på opptil 2.500 kilometer når drivstoffkapasiteten er fullt utnyttet.

– USAs onde atomtrussel og utpressing av Nord-Korea resulterer i polstring av kapasiteten av atomangrep time for time, sier Kim Jong-un til landets medier.

En talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet sier USA fordømmer oppskytingen og at landets allianse med Sør-Korea og Japan er solid. (©NTB) (©NTB)