Filippinenes president truer med å forlate FN

Se de kontroversielle uttalelsene her:
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filippinenes president, Rodrigo Duterte, kaller FN «respektløse horesønner» og truer med å trekke landet ut av FN dersom de ikke slutter å blande seg inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs spesialrapportør for menneskerettigheter, Agnes Callamard, ønsker å besøke Filippinene for å undersøke anklager om at politiet begår utenomrettslige likvideringer.

Men hun er ikke velkommen, ifølge en talsmann for Duterte, Ernersto Abella.

Presidenten er irritert på FN og mener de urettmessig blander seg inn i den eskalerende krigen mot narkobander i landet som han har satt i gang.

– Hva har FN gjort for verden? Hvis dere fortsetter å vise manglende respekt for meg, horesønner, blir vi nødt til å forlate organisasjonen, sa Duterte under en pressekonferanse.

Les også: Duterte anklager offentlig ansatte for narkotikakriminalitet

– Gir faen

Duterte opplyser at han i stedet for å være en del av FN-samarbeidet kunne tenke seg å danne en egen organisasjon sammen med Kina og andre land.

Videre fortalte Duterte at han ikke kunne brydd seg mindre om FNs trusler om sanksjoner dersom narkokrigen i landet ikke trappes ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg gir faen i konsekvensene. Det er de (FN) som blander seg inn i ting de ikke har noe med å gjøre, sa han.

Les også: Duterte vil ha dødsstraff som hevn

Eskalerende kamper

Under valgkampen lovet presidenten å drepe 100.000 kriminelle.

Denne uken opplyste landets politisjef under en høring i nasjonalforsamlingen at politiet har drept 665 mistenkte narkotikaforbrytere og at ytterligere 889 andre er drept av borgervernsgrupper.

En tydelig forbannet Duterte forteller at han skulle ønske FN hadde kommet direkte til ham med bekymringene. Han er ikke fornøyd med å ha fått negativ omtale av organisasjonen.

– Du kan ikke bare komme med en bedriten uttalelse av et land helt uten videre, sa Duterte.