– Taliban har tatt område nordøst i Afghanistan

Afghanistans president Ashraf Ghani (i midten) deltok denne uken i feiringen av landets uavhengighetsdag. Regjeringen er hardt presset av Taliban-opprørere både sør og nord i landet. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB scanpix
Afghanistans president Ashraf Ghani (i midten) deltok denne uken i feiringen av landets uavhengighetsdag. Regjeringen er hardt presset av Taliban-opprørere både sør og nord i landet. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kabul (NTB-AP): Taliban har tatt kontroll over et distrikt i Kunduz-provinsen nordøst i Afghanistan, opplyser en afghansk tjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørerne gikk til angrep mot administrasjonssenteret i distriktet Khan Abad fra ulike hold, opplyser en talsmann for provinsens politisjef lørdag.

Han sier at afghanske sikkerhetsstyrker planlegger en operasjon for å gjenerobre området.

En talsmann fra Taliban bekrefter at opprørsgruppen har inntatt et helt distrikt, inkludert våpen og militære kjøretøy.

I fjor hadde Taliban i noen få dager kontroll over provinshovedstaden i Kunduz før de ble drevet ut i en motoffensiv. Amerikanske fly gikk da inn med luftstøtte til regjeringssoldatene, noe som blant annet førte til at et sykehus drevet av Leger Uten Grenser ble truffet. Minst 42 personer skal ha blitt drept, deriblant flere pasienter og ansatte. (©NTB)

Personvernpolicy