Kurdisk forfatter pågrepet i Tyrkia

Ankara (NTB-AP): En journalist og forfatter er pågrepet i Tyrkia, beskyldt for å tilhøre en væpnet terrorgruppe, opplyser et statlig nyhetsbyrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Anadolu ble Asli Erdogan, som jobbet for den prokurdiske avisen Özgür Gündem, pågrepet på fredag etter å ha blitt avhørt av påtalemyndigheten. En domstol i Istanbul utstedte arrestordren.

Erdogan, som ikke har noen tilknytning til presidenten med samme etternavn, ble pågrepet sammen med flere kolleger fra avisen. Tidligere i uken beordret en domstol at Özgür Gündem skulle stenges, noe som ble begrunnet med at den skal ha drevet propaganda for det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK. De fleste av arrestantene be sluppet fri, men i tillegg til Erdogan er det tatt ut siktelse mot to andre personer, melder Anadolu.

Pågripelsen skjer mens det er økende bekymring for rettigheter og friheter i Tyrkia etter det mislykkede kuppforsøket i landet foren måned siden. Flere tusen er pågrepet fordi de knyttes til den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som myndighetene mener sto bak kuppforsøket. Gülen bor i USA, og Tyrkia har bedt om at han utleveres. (©NTB)

Personvernpolicy