USA ga flystøtte til egne soldater mot syriske fly

Washington (NTB-AP): To ganger har USA måttet sende opp kampfly for å støtte egne og allierte styrker når syriske kampfly har blitt for nærgående.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsene inntraff i nærheten av byen Hassakeh nordøst i Syria. USA sier de har styrket patruljeringen av luftrommet og har advart Syria og sagt at USA vil forsvare sine allierte.

Kaptein Jeff Davis i den amerikanske marinene tror dette er første gang det har vært en slik hendelse hvor amerikanske fly er sendt opp i forbindelse med bombetokt utført av syriske regjeringsstyrker.

– Det syriske bombeoppdraget berørte ikke våre styrker direkte, men de var nær nok til at vi hadde grunn til å ta det alvorlig, sier Davis om den hendelsen, som fant sted torsdag. Amerikanerne kontaktet myndighetene i Moskva, men Russland sa landet ikke hadde ansvar for det aktuelle oppdaget. Via russerne fikk USA sendt sin advarsel til Syria.

– Det syriske regimet gjør best i å ikke foreta seg noe som setter våre folk i fare.

De amerikanske flyene ankom området samtidig som to syriske fly forlot det. Fredag fikk amerikanske fly melding om at to syriske fly forsøkte å fly gjennom området amerikanerne patruljerte. Amerikanerne fløy mot syrerne og kalte dem opp på radio, men fikk ikke svar. De syriske flyene snudde og forlot det aktuelle området. (©NTB)

Personvernpolicy