Gresk stavgull da Suhr ble felt av sykdom

En sliten Jennifer Suhr innser at hun ikke klarer å forsvare OL-gullet i stav.
Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix
En sliten Jennifer Suhr innser at hun ikke klarer å forsvare OL-gullet i stav. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rio de Janeiro (NTB): Ekaterini Stefanidi sikret OL-gull i stav i en finale der den virusplagede titteforsvareren Jennifer Suhr ikke klarte å ta medalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suhr er regjerende olympisk- og verdensmester, men amerikaneren klarte ikke å hevde seg helt i teten fredag. Med et bestehopp på 4,60 meter endte hun på 7.-plass.

Dermed åpnet gullkampen seg for andre stavhoppere, og det var Stefanidi som knep gullet i en tett duell med Sandi Morris fra USA. Begge gikk over 4,85 meter, men grekeren fikk gullet ettersom hun brukte færrest forsøk på høyden.

På samme måte snappet newzealandske Eliza McCartney bronsemedaljen foran australieren Alana Boyd. De hoppet begge 4,80 meter.

– Jeg har holdt på med dette siden jeg var ti år gammel. Jeg kan ikke tro det som har skjedd. Det er fantastisk. Publikum var fantastisk, familien min er her, og jeg er så glad for å gjøre nasjonen min stolt, sa vinneren.

34 år gamle Suhr var betydelig mer skuffet etter konkurransen. Hun har vært rammet av et mystisk virus hele uken og følte at OL-forberedelsene var til liten nytte. (©NTB)

Personvernpolicy