USA skal sjekke kuppanklager i Tyrkia

Amerikanske myndigheter sender folk til Tyrkia for å undersøke påstandene om Fethullah Gülens innblanding i det mislykkede kuppet i juli. Foto: Charles Mostoller / Reuters / NTB scanpix
Amerikanske myndigheter sender folk til Tyrkia for å undersøke påstandene om Fethullah Gülens innblanding i det mislykkede kuppet i juli. Foto: Charles Mostoller / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-TT): USAs justisdepartement skal sende en delegasjon til Tyrkia for å undersøke påstandene om at Fethullah Gülen var involvert i kuppforsøket i juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bloomberg News melder om planene og henviser til kilder i regjeringen.

Den muslimske predikanten bor i USA, men Tyrkia har begjært ham utlevert og sier han sto bak det mislykkede kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan i juli. Gülen avviser anklagene mot ham.

Erdogan og Gülen var tidligere politiske allierte, men er nå presidentens erkefiende etter at Gülen-bevegelsen anklaget Erdogans nærmeste for korrupsjon i mediene i 2013. Erdogan så på dette som å bli dolket i ryggen og året etter slo han hardt ned på bevegelsen.

Bevegelsen Gülen leder, Hizmet, ble i mai satt på de tyrkiske myndighetenes terrorliste. Gülen selv har levd i selvpåført eksil i USA siden 1999. (©NTB)