Danmark til OL-finale etter håndballdrama

Mikkel Hansen og Danmark fikk has på Polen i OL-semifinalen og er klar for gullkamp.
Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix
Mikkel Hansen og Danmark fikk has på Polen i OL-semifinalen og er klar for gullkamp. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rio de Janeiro (NTB): Danmarks håndballherrer har sikret seg sin første OL-medalje etter å ha beseiret Polen 29-28 etter ekstraomganger i semifinalen. I finalen venter tittelforsvarer Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dramatiske semifinalen gikk til ekstraomganger etter at det sto 25-25 etter ordinær tid. I tilleggstiden skaffet Danmark seg raskt et forsprang som skulle vise seg å holde til seier og finaleplass.

Det skulle riktig nok bli noen svært nervepirrende sekunder etter Karol Bieleckis redusering til 28-29. Men Mikkel Hansen og de andre danske stjernene kunne puste lettet ut over å ha nådd sin første OL-finale.

Hansen ble toppscorer for det danske laget og var svært viktig med sine ti scoringer, særlig ettersom Polens førstekeeper Piotr Wyszomirski hadde en redningsprosent på sterke 48.

– Dette betyr veldig mye for oss, men hør nå her: Det er ikke ferdig ennå. Vi har en spennende kamp mot Frankrike på søndag, sa Hansen etter kampen.

– I morgen venter en ny dag med mye forberedelser og trening på taktiske grep mot franskmennene. Og så venter en kjempeopplevelse som vi alle gleder oss veldig mye til, fortsatte stjernespilleren. (©NTB)

Personvernpolicy