Clinton kaller Trumps frieri til svarte velgere ignorant

Donald Trump på valgmøtet der han mente at afroamerikanere ikke har noe å tape på stemme på ham fremfor motkandidat Hillary Clinton. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix
Donald Trump på valgmøtet der han mente at afroamerikanere ikke har noe å tape på stemme på ham fremfor motkandidat Hillary Clinton. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AP): Donald Trump fridde til afroamerikanske velgere med spørsmålet «Hva har dere å tape?». Oppsiktsvekkende ignorant, mener Hillary Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utspillet til den demokratiske presidentkandidaten kom på et valgmøte i byen Dimondale i delstaten Michigan.

– Hva taper dere på å prøve noe nytt, som Trump, spurte han fra podiet. Han argumenterer med at mange afroamerikanere lever i fattigdom, med mangelfull skolegang og få jobber, til tross for at de har støttet demokratene i flere tiår.

– Hva i helvete har dere å tape, spurte Trump, som i det siste har gjort flere fremstøt for å appellere til den afroamerikanske delen av USAs befolkning og gjøre det bedre på meningsmålingene.

Trump hevder Hillary Clinton heller vil gi jobber til flyktninger enn til amerikanere, og at det er på tide å stille demokratiske politikere til ansvar for hva de har gjort for det afroamerikanske samfunnet.

Clinton selv delte deler av Trumps tale på Twitter og skriver at noen av Trumps kommentarer vitner om en oppsiktsvekkende uvitenhet. (©NTB)

Personvernpolicy