Serbia siste hinder for USAs basketballstjerner

Klay Thompson (USA) i duell med Spanias Pau Gasol. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix.
Klay Thompson (USA) i duell med Spanias Pau Gasol. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Rio de Janeiro (NTB): Anført av Klay Thompson vant USA 82-76 over Spania og tok seg til nok en OL-finale i basketball for menn. Der venter Serbia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seiersvante amerikanerne jakter sitt tredje strake OL-gull, og det store spørsmålet er nå om Serbia kan stikke kjepper i hjulene for dem. Serberne var nærmest å tukte USA i gruppespillet, der det ble en knepen 94-91-seier til titteholderen.

Thompson satte 22 poeng da USA tok seg av Spania i OL-turneringen for fjerde gang på rad. I 2008 og 2012 kom tapet i finalen, slik at spanjolene kunne trøste seg med sølv, men i Rio de Janeiro risikerer de å ende uten medalje.

USA ledet 45-39 ved halvtid fredag, men fikk aldri helt fred for de aggressive spanjolene. Likevel fikk amerikanerne giret opp et hakk i tredje periode og skaffet seg et forsprang som holdt kampen ut.

NBA-proffen Pau Gasol (36), Spanias store stjerne, har vært med på alle de nevnte tapene mot USA i OL. Han var skuffet fordi han satt med en følelse av at det amerikanske laget for første gang er mulig å slå.

– Akkurat slik følte jeg det. De spiller ikke så bra som i tidligere turneringer, men det er fortsatt et lag med mye individuelt talent, sa Gasol, som mente at Spania bare var et lite hakk for svake i flere av spillets faser. (©NTB)

Personvernpolicy