Bjørn angrep mennesker i Alaska – blir ikke skutt

Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Anchorage (NTB-AP): Myndighetene i Alaska sier det ikke er planer om å felle bjørnen som angrep to villmarksguider som ledet en gruppe cruiseturister i på tur torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyser at bjørnen gikk til angrep etter at gruppen kom mellom en binne og ungen hennes på en sti rundt fem mil nord for byen Sitka. Naturoppsynet og politifolk med villmarkskompetanse beskriver angrepet som defensivt og sier bjørnen ikke oppfattet menneskene som bytte. En skogvokter opplyser at det er vanlig med bjørn i det aktuelle området, som ligger i nærheten av en lakseelv.

En mannlig og en kvinnelig guide ble angrepet. De fikk medisinsk behandling i Sitka, før kvinnen ble fløyet til sykehus i Seattle. Der ligger hun på en intensivavdeling, og tilstanden hennes beskrives som alvorlig. (©NTB)

Personvernpolicy