Australsk gull i moderne femkamp

Chloe Esposito tok OL-gull i moderne femkamp.
Foto: Edgard Garrido / Reuters / NTB scanpix
Chloe Esposito tok OL-gull i moderne femkamp. Foto: Edgard Garrido / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rio de Janeiro (NTB): Chloe Esposito tok Australias første OL-medalje i moderne femkamp da hun gikk til topps i Rio de Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 1372 poeng på de fem øvelsene skrev 24-åringen seg inn i historiebøkene. Etter at poengsystemet i moderne femkamp ble lagt om, blir hun nemlig stående med olympisk rekord i øvelsen.

– Jeg kan fortsatt ikke tro det. Den første personen noensinne fra Australia som vinner medalje i femkamp. Jeg klarer ikke beskrive det, strålte en svært rørt Esposito.

Hun lå på fjerdeplass før den avgjørende jaktstarten i løping og skyting, men der tok australieren seg forbi alle utfordrerne med en solid annenplass. Tittelforsvareren Laura Asadauskaite fra Litauen vant den siste øvelsen, men det ble ikke medalje på henne i Rio.

I stedet ble det sølv til franske Élodie Clouvel med 1356 poeng. Bronsemedaljen gikk til Oktawia Nowacka fra Polen, som ledet før siste øvelse.

Esposito fikk 303 poeng i svømming, 215 i fekting, 284 i ridning og 570 i løping/skyting. Hun er datter av Daniel Esposito, som konkurrerte i moderne femkamp i Los Angeles i 1984 – lenge før idretten kom på kvinnenes OL-program. Dessuten har Esposito en bror, Max, på det australske herrelaget i samme gren. (©NTB)

Personvernpolicy