Kredittbyrå kutter forventningene til Tyrkia

Fitch har lavere forventninger til Tyrkias økonomi i kjølvannet av kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan. Bildet er fra en demonstrasjon til støtte for Erdogan. Foto. Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix
Fitch har lavere forventninger til Tyrkias økonomi i kjølvannet av kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan. Bildet er fra en demonstrasjon til støtte for Erdogan. Foto. Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP): Kredittvurderingsbyrået Fitch har et negativt syn på utviklingen for Tyrkias økonomi og statsgjeld i kjølvannet av kuppforsøket. Foreløpig blir landets kredittvurdering stående urørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia beholder inntil videre kredittvurderingen BBB-, som er den laveste vurderingen som ikke regnes som såkalt søppelstatus.

Fitch kunngjorde fredag at de nedjusterer forventningene, som de nå betegner som «negative» fordi kuppforsøket understreker usikkerheten rundt den politiske stabiliteten i landet. Frykten er at politisk usikkerhet vil føre til svakere økonomisk utvikling og kan skade den økonomiske politikken.

– Myndighetene svarer på kuppforsøket med en utrensning av offentlig sektor for å kvitte seg med støttespillerne til dem de mener sto bak kuppet. Så langt er 70.000 offentlig ansatte suspendert. Det er uklart hvordan dette påvirker kontrollmekanismene i systemet, som Fitch mener er uthulet i løpet av de seneste årene. Også faren for ytterligere uro forårsaket av dem som sto bak kuppet er uklar, heter det i en uttalelse fra byrået.

Nedjusteringen vil påvirke lånekostnadene for Tyrkia i det internasjonale finansmarkedet. Fitch påpeker at turistinntektene falt med 41 prosent i første halvår, og byrået venter at mindre investeringer vil føre til svakere vekst. (©NTB)

Personvernpolicy