– Stiftelse vil avvise donatorer om Clinton vinner

Familien Clinton øker avstanden til sin egen stiftelse i forbindelse med at Hillary Clinton forsøker å bli valgt til USAs neste president. Foto: Gary Cameron / Reuters / NTB scanpix
Familien Clinton øker avstanden til sin egen stiftelse i forbindelse med at Hillary Clinton forsøker å bli valgt til USAs neste president. Foto: Gary Cameron / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New York (NTB-AP): Clinton-familiens stiftelse vil ikke lenger ta imot penger fra bedrifter eller fra utlandet dersom Hillary Clinton blir valgt til USAs president, sier en ansatt i stiftelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uavhengig av utfallet av valget skal stiftelsen slutte med de årlige møtene i Clinton Global Initiative. Tidligere president Bill Clinton informerte staben om dette på et møte fredag, ifølge en ansatt som ønsker å forbli anonym, ettersom det ikke har kommet noen formell kunngjøring ennå.

Bill Clinton sier stiftelsen planlegger å fortsette sitt arbeid, men den kommer til å bruke opptil et år på omstilling. Den tidligere presidenten, som fyller 70 år fredag, sier han vil trekke seg fra styret og at stiftelsen fremover kun vil ta imot penger fra amerikanske borgere og fra uavhengige veldedige organisasjoner.

Norge har gitt et tresifret antall millioner til stiftelsen, men heller ikke disse statlige bidragene vil bli akseptert. I tillegg vil ekspresidenten ikke gi betalte foredrag så lenge valgkampen pågår, og han vil heller ikke gjøre dette dersom kona vinner valget i november.

På møtet sa Clinton at verken han eller datteren Chelsea har blitt utsatt for press som har ført til endringene, men han ønsker ikke at det skal være noe rom for misforståelser eller konflikter dersom Hillary Clinton skulle ende opp i Det hvite hus. Selv trakk hun seg fra styret etter at hun lanserte sin valgkamp.

Clinton-stiftelsen har samlet inn over 2 milliarder dollar til tiltak for å fremme blant annet global helse, klimaforandring, økonomisk utvikling og bedre muligheter for kvinner og jenter. (©NTB)

Personvernpolicy