Kolak kastet spydet til OL-gull

Sara Kolak tok OL-gull i spyd i Rio de Janeiro.
Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix
Sara Kolak tok OL-gull i spyd i Rio de Janeiro. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rio de Janeiro (NTB): Tittelholder og verdensrekordholder Barbora Spotáková ble feid ned fra spydtronen av Sara Kolaks 66,18 meter i OL torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen var i nærheten av å tukte kroatens fjerde kast. Spotáková måtte ta til takke med bronse etter å ha fått opp 64,80 meter i sitt femte forsøk, mens Sunette Viljoen fra Sør-Afrika tok sølvet med 64,92.

– Det var en stor overraskelse, og det føles fantastisk. Jeg har jobbet for dette hele livet. Jeg er 21 år og olympisk mester. Jeg har gjort alt jeg kunne, og jeg er så stolt over meg selv, sa Kolak.

Hun viste også styrke i EM i Amsterdam i juli, da hun tok bronse bak Tatsjana Khaladovitsj og Linda Stahl, men prestasjonen i OL-finalen var langt bedre. Hun kastet nesten tre meter lenger der og kunne juble for Kroatias femte gull i Rio de Janeiro.

– Nå skal jeg feire med kake og mye vann. Alle de kroatiske utøverne samler seg i OL-landsbyen når noen vinner en medalje, og det er dit jeg skal nå, strålte Kolak.

Spotáková brakk beinet i mars og forklarte at hun ikke hadde regnet med å kunne ta medalje i OL. (©NTB)

Personvernpolicy