Hanne Kristin Rohde inn i Martine-stiftelsen

Forfatter, foredragsholder og tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Forfatter, foredragsholder og tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfatter og tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde går inn i styret til Martine-stiftelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stiftelsen er oppkalt etter Martine Vik Magnussen, som ble funnet drept i London i 2008.

– Jeg ser fram til å bidra for Martine-stiftelsens viktige mål: Det strider mot den allmenne rettsfølelse at saken ikke har kommet videre, og at den mistenkte ennå ikke er avhørt. Lite vil glede meg mer enn om jeg kan bidra til å forhindre at flere etterlatte må oppleve meningsløsheten i det rettsvakuumet som oppstår når kriminelle slipper unna ved å krysse landegrenser, sier Rohde i en pressemelding.

Rohde går inn i styret som består av advokat Cecilie Grue (styreleder), jurist Eli Folkestadaas, journalist Carolina Mendoza og programleder og journalist Lise Askvik.

Martine Vik Magnussen (23) fra Asker var student ved Regent's College i London. Hun ble funnet død 16. mars 2008 i kjelleren til leilighetskomplekset hvor medstudenten Farouk Abdhulak fra Jemen bodde. Magnussen ble sist sett i live halvannet døgn tidligere på et utested sammen med Abdhulak, som forlot Storbritannia dagen etter at kvinnen forsvant.