Solberg bekymret etter lekkasje av forsvarsdokumenter

Statsminister Erna Solberg (H) er kjent med at dokumentlekkasjen ikke er oppklart av politiet og PST, og sier hun ikke vil uttale seg om hvem hun tror står bak. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) er kjent med at dokumentlekkasjen ikke er oppklart av politiet og PST, og sier hun ikke vil uttale seg om hvem hun tror står bak. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Under Høyres landsmøte i april fikk flere partitopper tilsendt hemmelige regjeringsnotater om Forsvarets langtidsplan fra en ukjent avsender. Statsminister Erna Solberg (H) sier lekkasjen skaper vanskeligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det at folk vil påvirke en regjering og et landsmøte er ikke unaturlig, men vi er vant til at folk står fram med navn når de ønsker å påvirke. Det er nytt at det gjøres anonymt og i denne formen, med dokumenter som ikke skal utleveres, sier Solberg til VG , som først omtalte lekkasjen.

Statsministeren mener et sikkerhetsbrudd er bekymringsfullt.

– Det rammer det interne samarbeidet og gjør det vanskeligere å jobbe tillitsfullt sammen.

Solberg sier at det ikke var opplysninger som kan skade rikets sikkerhet i dokumentene.

Eposten med seks regjeringsnotater ble sendt til Høyres fylkesledere og personer på landsmøtet som hadde engasjert seg i forsvarsdebatten, bare timer før landsmøtet skulle vedta en uttalelse om forsvarsøkonomien og langtidsplanen. (©NTB)

Personvernpolicy