Helgesen ønsker CO2-merking av kjøtt

Klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H) har tatt med en klimaidé fra sommerferien i Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H) har tatt med en klimaidé fra sommerferien i Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) ber norsk handelsnæring vurdere CO2-merking av kjøtt og transport – et tiltak som kan gi klimaresultat, mener han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget kommer etter at Helgesen har sett at den svenske hamburgerkjeden Max CO2-merker produktene sine, skriver Nationen.

– Kunne vi sett for oss at vi jobber for å få norske aktører til å tenke i samme baner, spurte han under seminaret «Handelens rolle i det grønne skifte» i Arendal torsdag.

Norge må ifølge EUs klimaplan kutte 40 prosent av utslippene innen transport, landbruk, avfall og bygg sammenlignet med 2005-nivå innen 2030. Helgesen tror CO2-merking av kjøtt kan påvirke hvilke valg folk tar.

– Jo mer ekstremvær vi opplever i hverdagen, jo mer vil vi personlig gjøre koblinger til våre egne valg, sier han.

Fagdirektør for mat og handel i Forbrukerrådet, Gunstein Instefjord, sier det er en god idé, men etterspør en bredere tilnærming enn kun CO2-utslipp. (©NTB)