Helgesen ønsker CO2-merking av kjøtt
Oslo (NTB): Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) ber norsk handelsnæring vurdere CO2-merking av kjøtt og transport – et tiltak som kan gi klimaresultat, mener han.
Forslaget kommer etter at Helgesen har sett at den svenske hamburgerkjeden Max CO2-merker produktene sine, skriver Nationen.
– Kunne vi sett for oss at vi jobber for å få norske aktører til å tenke i samme baner, spurte han under seminaret «Handelens rolle i det grønne skifte» i Arendal torsdag.
Norge må ifølge EUs klimaplan kutte 40 prosent av utslippene innen transport, landbruk, avfall og bygg sammenlignet med 2005-nivå innen 2030. Helgesen tror CO2-merking av kjøtt kan påvirke hvilke valg folk tar.
– Jo mer ekstremvær vi opplever i hverdagen, jo mer vil vi personlig gjøre koblinger til våre egne valg, sier han.
Fagdirektør for mat og handel i Forbrukerrådet, Gunstein Instefjord, sier det er en god idé, men etterspør en bredere tilnærming enn kun CO2-utslipp. (©NTB)