MSF evakuerer sykehus i Jemen

Folk kikker på et krater ved et sykehus i Hajja-provinsen i Jemen som ble bombet tidligere denne uka av koalisjonen som ledes av Saudi-Arabia. Sykehuset ble drevet av Leger Uten Grenser. Foto: Abduljabbar Zeyad / Reuters / NTB scanpix
Folk kikker på et krater ved et sykehus i Hajja-provinsen i Jemen som ble bombet tidligere denne uka av koalisjonen som ledes av Saudi-Arabia. Sykehuset ble drevet av Leger Uten Grenser. Foto: Abduljabbar Zeyad / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paris (NTB-AFP-AP): Leger Uten Grenser (MSF) evakuerer seks sykehus nord i Jemen etter et bombeangrep mot ett av organisasjonens sykehus tidligere i uka. MSF fordømmer krigføringen på begge sider.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslutningen om å trekke seg ut var ikke enkel, heter det i en uttalelse fra MSF torsdag. Organisasjonen sier avgjørelsen skyldes «vilkårlige bombeangrep» og «upålitelige forsikringer» fra den saudiledede koalisjonen som har drevet en offensiv mot sjiamuslimske opprørere i Jemen i over ett år. MSF stoler ikke lenger på at koalisjonen klarer å unngå angrep på helseinstitusjoner.

19 mennesker ble drept i bombeangrepet mandag mot et sykehus som støttes av MSF i Nord-Jemen. «Angrepet mot sykehuset i Abs var det fjerde og mest dødbringende mot MSF-støttede fasiliteter i løpet av denne krigen», skriver MSF Jemen på Twitter.

Koalisjonen har trappet opp angrepene mot opprørere, primært i Saada og Hajja, etter at FN-støttede fredssamtaler mellom regjeringen og opprørerne brøt sammen tidlig i august.

«MSF anser sykehusene i provinsene Saada og Hajja for å være usikre for både ansatte og pasienter», skriver Leger Uten Grenser i en rekke meldinger på Twitter. Organisasjonen fordømmer koalisjonen og opprørerne for «måten de fører» krigen i Jemen på.

Konflikten i Jemen har blitt trappet opp siden mars i fjor, da opprørere med støtte fra Iran rykket fram mot havnebyen Aden, noe som førte til at Saudi-Arabia og andre sunnidominerte land startet en luftoffensiv mot opprørerne. (©NTB)