Zikasmitten har trolig nådd Miami Beach

Foreløpig er det bare bydelen Wynwood som regnes som aktivt smitteområde i Miami, men nå kan viruset ha nådd turistområdene ved Miami Beach. Foto: Chris Keane / Reuters / NTB scanpix
Foreløpig er det bare bydelen Wynwood som regnes som aktivt smitteområde i Miami, men nå kan viruset ha nådd turistområdene ved Miami Beach. Foto: Chris Keane / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Miami Beach (NTB): Et knippe zikatilfeller er registrert i turistområdet Miami Beach i Florida, ifølge en anonym tjenestemann. Smitten er trolig spredd av mygg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene vurderer nå om det travle og populære turiststrøket skal defineres som et aktivt smitteområde og om gravide skal frarådes å besøke Miami Beach, skriver New York Times.

Det skal være snakk om «en håndfull tilfeller» av det som trolig er lokal smitte blant personer som «oppholdt seg svært nær hverandre», ifølge en tjenestemann som insisterer på å uttale seg anonymt ettersom de nye sakene ikke er offisielt bekreftet ennå. En slik bekreftelse er ventet innen kort tid.

Hittil har kun et mindre område i Miami, nærmere bestemt bydelen Wynwood, blitt erklært som et aktivt zikasmitteomrde. Wynwood ligger en snau mil fra Miami Beach. (©NTB)

Personvernpolicy