Politimann skal fortelle juryen om funnet av Kristin

Etter en intens leteaksjon i nærområdet ble Kristin Juel Johannessen (12) funnet drept i et skogholt. Torsdag kommer politimannen som fant henne, til Borgarting lagmannsrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundeføreren var første politimann på åstedet for drapet på den tolv år gamle jenta. Han ble satt inn i søket da folk som deltok i den intense leteaksjonen kvelden 5. august for 17 år siden, hadde funnet sykkelen hennes forlatt, sammen med hjelmen og ryggsekken hennes.

Hun var på vei til Goksjø i Mørk i Larvik for å bade med en venninne da hun forsvant på veien. Obduksjonen av henne viste at hun var blitt kvalt etter «vold mot halsen» som det het i aktors innledningsforedrag.

Obdusenten, Per Hoff Olsen, skal forklare seg om sin undersøkelse av jenta og hvilke funn som ble gjort. Det er han som klippet av neglene på hennes venstre hånd – de samme neglene det 16 år senere ble funnet DNA på fra mannen som nå står tiltalt for drapet.

Også tidligere politioverbetjent Knut Holthe fra Kripos kommer for å gi Borgarting lagmannsrett en redegjørelse om åstedsundersøkelsen. Det er kjent fra den første delen av rettsprosessen at det under disse undersøkelsene ble funnet et kroppshår som inneholdt delvis DNA fra en person i 39-åringens slekt. Da det samme håret ble undersøkt på nytt før ankesaken skulle opp i 2003, ble det fastslått at det mest sannsynlig tilhørte en kvinne og ikke den nå 39 år gamle mannen.

Denne utviklingen var grunnen til at Riksadvokaten konkluderte med at saken mot ham måtte trekkes.

Personvernpolicy