Unntakstilstand i Louisiana etter flom

En rekke veier er oversvømmet i delstaten Louisiana, her i Livingston Parish lørdag. Foto: Handout via Reuters / NTB scanpix
En rekke veier er oversvømmet i delstaten Louisiana, her i Livingston Parish lørdag. Foto: Handout via Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Barack Obama har erklært unntakstilstand i den flomrammede delstaten Louisiana etter at mer enn 18.000 innbyggere har blitt reddet fra hus og biler i løpet av helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus sendte søndag ut erklæringen, som utløser støtte fra et statlig katastrofefond for å bidra til redningsarbeidet som pågår i Louisiana.

Guvernør John Bel Edwards hadde allerede erklært unntakstilstand og understreket søndag at krisen ikke er over. Selv om uværet har avtatt noe, oppfordrer han folk til å holde seg innendørs. Vannstanden fortsetter å øke flere steder, selv om sola skinner, advarer Edwards.

Flommen skyldes voldsomme nedbørsmengder og har hittil krevd minst tre menneskeliv. Myndighetene har evakuert innbyggere ved hjelp av biler, båter og helikopter i løpet av helgen.

En annen talsmann for myndighetene opplyser at over 5.050 mennesker søker ly fra oversvømmelsene i offentlige evakueringssentre. I tillegg har mange søkt tilflukt privat, for eksempel i kirker.

Også andre stater sør i USA har blitt rammet av oversvømmelser som følge av de store nedbørsmengdene de siste dagene.

Les også: 1.200 personer evakuert etter skogbrann i Nord-California